maandag 2 juli 2007

Winkelwagentjes spotten

2007

Een beetje vrouw heeft een baan, maakt carrière en komt om in haar eigen agenda... Daarbij nog alle noodzakelijk kwaad dat niet tot je werk behoort, maar dat dient je huishouding draaiend te houden.

Dus de boodschappen en allerlei dingen om je stress weer kwijt te raken, zorgen ervoor dat je jezelf juist voorbij loopt, cq rent. Je moet dringend naar je sportclubje voor de broodnodige beweging. Niet dat het leuk is maar in 2007 kun je niet anders als moderne vrouw.

Om weer tot rust te komen, vlieg je naar yogales en daarna naar je boekbesprekings avondje om je intellect ten toon te spreiden, dan wel mee te kunnen praten over wat anderen je vertellen. Meestal is dit maar het topje van de ijsberg van alles wat je wilt en moet, want je haast je naar de nagelstyliste, kapper en massagetherapeut. Dit alles kan nog uitgebreid worden met een psycholoog om je vroegere ik op te poetsen. Volg af en toe nog eens een training om alweer jezelf te ontdekken en je raakt het al weer kwijt voor je cursusgeld is afgeschreven.
En dan op een dag...
Helemaal opgefokt kom je tot de ontdekking dat je geen broodbeleg, geen toiletpapier en geen fruit meer in huis hebt, tijd voor de boodschappen die veel tijd vergen en altijd maar weer gedaan moeten worden.
Dik in de file en met het rood voor je ogen kom je vol stress het parkeerterrein op gesjeesd. Boodschappenbriefje vergeten, ellende compleet, totaal door je drukke bestaan in beslag genomen.
Maar gelukkig is er een oplossing...

Doe het volgende ook eens en je zult zien dat het je een ander mens maakt! Je loopt de Super in en regelrecht begeef je je naar de koffiehoek. Neem wat van dat bruine vocht en al genietend, loop je verder. Bekijk nu alle goedgevulde wagentjes, speciaal de even onbeheerde. Zie je nu zo'n kar, waarvan je ook nog eens het vermoeden hebt dat je er de week wel mee door kan komen... Kijk dan snel om je heen.

Als blijkt dat de beheerder van het wagentje in geen velden of wegen te bekennen is, of dat de aanstaande eigenaar van al dat voer etc. zo druk in gesprek is met zijn/haar buurvrouw die hij/zij iedere dag al ziet en
geklets over de heining en dus in de Super echt niet het pad hoeft te versperren terwijl hij/zij luidkeels zo'n godvergeten gesprek voert en daardoor jou niet in de gaten heeft... !!

Pak dan snel die kar en ren ermee naar de kassa. Hup koffie op, spullen op de band, afrekenen en drie kwartier gewonnen.
Nadeel .....
Er zou één klein nadeel kunnen zijn en dat is dat je per ongeluk pampers vind tussen je boodschappen, terwijl je jongste spruit al vijftien is en meer aan een pak condooms zou hebben. Ook kan het gebeuren dat je van die smerige lightprodukten, worteltjes en allerlei ander groenvoer zal moeten eten, omdat de voormalige eigenaar van jouw boodschappenwagen aan het lijnen is. Toch wegen deze kleine tegenslagen niet op tegen het plezier en het genot van heel snel boodschappen doen. En het levert ook een héél spannend karweitje thuis op...
de boodschappen opruimen en daar krijg je zeker weten een 'kerstpakketjes' gevoel van.
Verrassing ohhhhhhhhhhhhh kijk eens;

Pas had ik zelf een kar van een waarschijnlijk bejaarde dame ingepikt die een feestje zou gaan geven, want ik kwam om in de boerenjongens, advocaat en goedkope zoutjes uit zo’n gezinsverpakking.

Mijn tip; dapper doorgaan; na enige tijd komt er echt steeds meer routine in het ‘spotten’ van boodschappenwagentjes die geschikt zijn...

Door Nella

4 opmerkingen:

 1. Hahahaha nou kom ik hier niet meer bij en Aukje .... je bent een echte boef :):):)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf zeg, je brengt me op een idee :-)

  Groetjes Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schiet me net te binnen, moet ik natuurlijk ook mijn eigen karretje in de gaten houden voordat een ander er mee aan de haal gaat :-)! Men zij gewaarschuwd :-)

  Groetjes Carla

  BeantwoordenVerwijderen